Kezdőlap

A BME Fizikusképzés Információs Portál wikiből

A felvételi tájékoztató oldal elköltözött a http://felvi.ttk.bme.hu lapra! Az itt található tartalmak elavultak, ez a portál hamarosan megszűnik!

A felvi.phy.bme.hu portál elsődleges célja, hogy bemutatkozzunk a BME fizikusképzése iránt érdeklődőknek. Számos izgalmas programot ajánlunk középiskolásoknak, érdekes kutatási hírekről olvashatsz, vagy látványos kísérleti videókat nézhetsz meg itt, így portálunkat bárkinek ajánjuk, akit érdekelnek a fizikai jelenségek és azok műszaki alkalmazásai.

Nálunk szerzett diplomával nemcsak izgalmas kísérleti vagy elméleti kutatásokba kapcsolódhatsz be, hanem alkalmazott fizikusként részt vehetsz a legmodernebb innovatív technológiák fejlesztésében a számítástechnikától az orvosi alkalmazásokig. Sőt, a nálunk megszerezhető komplex természettudományos képzettség és kreatív problémamegoldó készség a fizikától látszólag távolabb eső területeken is keresett a legkülönbözőbb mérnöki feladatoktól a gazdasági elemzésekig. Ha mindez érdekel, akkor érdemes a BME fizikusképzését választanod.

Kiemelt tartalmak

Szorolap.jpg
Miért válassz minket?

Kezdésként olvass el néhány érvet arról, hogy miért érdemes a BME fizikusképzését választani! További általános információért a BME fizikusképzés szóróanyagait innen töltheted le.

Tananyag.png
A fizikusképzés felépítése

Fizika alapszakunkon magas szintű természettudományos alapképzést nyújtunk. A mesterképzés során elmélyítheted ismereteidet kutató fizikusként, alkalmazott fizikusként, orvosi fizikusként vagy a nukleáris technika területén.

Muranyi Ferenc.png
Elhelyezkedés

A BME fizikusképzése kiváló elhelyezkedési lehetőségeket nyújt kutatóhelyeken, innovatív fejlesztéseket végző cégeknél vagy akár a fizika számos határterületén. Nem tudunk nálunk végzett munkanélküliekről!

Belyegkep 150px.jpg
Programok középiskolásoknak

Karunk számos érdekes és izgalmas programot szervez a fizika iránt érdeklődő középiskolásoknak, érdemes hozzánk ellátogatni! Nem csak a fizikus szak iránt érdeklődőknek!

Festeklezer.jpg
Laboratóriumaink

A BME Fizikai Intézet és Nukleáris Technikai Intézet oktató és kutató laboratóriumaiban számos érdekes mérési feladattal, műszerrel, kutatási témával találkozhatsz!

Dilution fridge.jpg
Hírszemle

Híreink a BME Fizikai Intézet és Nukleáris Technikai Intézet életébe, érdekes kutatási illetve kiemelkedő pályázati eredményeibe nyújtanak betekintést.

Kacsa.jpg
Látványos kísérletek

Ha érdekes és látványos kísérleteket akarsz látni, akkor látogass el Härtlein Károly fizika show-jára, vagy addigis nézd meg a bemutatókról készült videókat!

Tb.jpg
Egyetemi élet

Az egyetem nem csak a tanulásról szól, nézd meg hogy mivel töltheted szabadidődet nálunk!

Hallgatoikutatas.jpg
Hallgatói kutatások

Hallgatóinknak számos lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tanulás mellett nívós kutatásokban is részt vegyenek.

ME Mihaly Gyorgy.jpg
Karunk a Mindentudás Egyetemén

Több karunkhoz kapcsolódó kutató is izgalmas népszerűsítő előadást tartott a Mindentudás Egyetemén, érdemes megnézni a videókat!

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed merül fel, amelyre nem találtál választ ezen a honlapon, bátran vedd fel a kapcsolatot:

  • A Kar Dékáni Hivatalának tanulmányi felelősével, Vida Máriával, Tel: (1) 463 1919, E-mail:
  • A BME TTK Hallgatói Képviseletével a címen.
  • A felvi.phy.bme.hu portál főszerkesztőjével, Halbritter Andrással, E-mail:
Személyes eszközök
Névterek

Változók
Műveletek
Navigáció
Hírek és linkek
Szak- és kutatási irányok részletesen
Eszközök