Kari programok középiskolásoknak

A BME Fizikusképzés Információs Portál wikiből

A felvételi tájékoztató oldal elköltözött a http://felvi.ttk.bme.hu lapra! Az itt található tartalmak elavultak, ez a portál hamarosan megszűnik!

Belyegkep 150px.jpg
Nobel-díjas kísérletek középiskolásoknak

Mérési szakkört szervezünk középiskolásoknak, melyen modern, Nobel-díjakhoz kapcsolódó témákban végezhettek kísérleteket saját kezetekkel. Vizsgálhattok atomi méretű szerkezeteket, szupravezető anyagokat, készíthettek hologramot, és tanulmányozhatjátok a folyadékkristály kijelzők működési elvét, illetve kipróbálhatjátok, hogyan lehet a maláriát diagnosztizálni egy mágnes és polarizált fény segítségével. Idei alkalmaink: 2017. okt. 6., 13. és 20. Várjuk a regisztrációtokat!

Epulet.jpg
Kari nyílt nap 2017. nov. 10-én

A BME hagyományos egyetemi nyílt napja mellet minden évben külön kari nyílt napot tartunk középiskolásoknak, melyen megismerheted Karunk életét, illetve a BME fizikus és matematikus képzését.

Sciencecamp.png
BME TTK Science Camp - nyári tábor középiskolásoknak

A BME TTK bentlakásos nyári tábort szervez középiskolásoknak 'BME TTK Science Camp' néven. Legközelebb 2017 júliusában!

Matefizika2.png
mateFIZIKA - Praktikus műegyetemi felkészítő: fizika matematikával és kísérletekkel

2 az 1-ben: készülj az egyetemre fizikából és matematikából a mateFIZIKA programunkon! 2018 tavaszán újra!

Ellenallasdoboz.jpg
Tehetséggondozó mérési szakkör

A Fizikai Intézet 1998 óta indít tehetséggondozó mérési szakköröket a Fizikus Hallgatói Laboratóriumban. Az októbertől februárig kéthetente kedd délutánonként megtartott szakkörön 11.-es és 12.-es középiskolások mérőpárokban, tanári segítséggel végezhetnek méréseket (elsősorban korábbi évek OKTV döntőinek mérési feladatait).

Karcsi.jpg
Kísérleti bemutatók

Härtlein Károly, a BME Fizikai Intézet népszerű demonstrátora rendszeresen tart látványos kísérleti bemutatókat. Látogass el te is te is hozzánk, vagy nézd meg honlapunkon a korábbi bemutatókról készült videókat!

Reaktor.jpg
Laborlátogatások

Középiskolai csoportoknak korlátozott számban egyedi bejelentkezés alapján is lehetőséget nyújtunk arra, hogy meglátogassák a BME Fizikai Intézetének ill. Nukleáris Technikai Intézetének laboratóriumait.

Kapcsolatfelvétel:

illetve reaktorlátogatás esetén ezen a linken.

Olimpia.jpg
Budapesti olimpiai szakkör

A Nemzetközi Fizikai Diákolimpiára hosszú évek óta szintén a Fizikus Hallgatói Laboratóriumban válogatjuk ki, és részben itt, részben az ELTE-n készítjük fel a magyar csapatot.

2011 óta itt tartjuk a budapesti olimpiai felkészítő szakkört is. Ez az elméleti szakkör nyilvános, nem kell rá jelentkezni, bármikor be lehet kapcsolódni. Október elejétől áprilisig minden hétfő délután vannak a foglalkozások.


Személyes eszközök
Névterek

Változók
Műveletek
Navigáció
Hírek és linkek
Szak- és kutatási irányok részletesen
Eszközök