Milyen kutatásokba kapcsolódhatsz be nálunk?

A BME Fizikusképzés Információs Portál wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Admin (vitalap | szerkesztései) 2013. február 7., 21:52-kor történt szerkesztése után volt.

Magyarország legalacsonyabb hőmérsékletét (5mK!) biztosító hűtőrendszerének installálása 2012 nyarán

Intézeteink a legdinamikusabban fejlődő, vezető hazai kutatóhelyek közé tartoznak. Kiemelkedő nemzetközi kutatómunka folyik bennük, melybe Te is bekapcsolódhatsz már diákként. Kutatóink közel ötven európai és tengerentúli egyetemmel, kutatóintézettel, és számtalan ipari vállalattal folytatnak együttműködést a szilárdtestfizika, optika, kvantumfizika, anyagtudomány, statisztikus fizika, nukleáris fizika, és orvosi fizika területén. Intézeteink jelenleg több mint 10 kiemelt európai kutatási hálózat kutatómunkájában vesznek részt, Fizikai Intézetünkben két fiatal kutatókból álló Lendület kutatócsoport és két fiatal kutatónk is elnyerte az egyik legnívósabb európai kutatási támogatást (ERC research grant). Fiatal kutatóink, eddig négyszer (Magyarországon a legtöbbször!) kapták meg az Akadémia legjelentősebb fiatal kutatói díját, a Tálentum díjat.

Ha nálunk tanulsz, akkor már BSc és MSc diákként bekapcsolódsz az intézeteinkben folyó izgalmas kutatásba, és betekintést nyersz a kutatás világába. Tanulmányaid és diplomamunkád során laboratóriumainkban a legmodernebb technológiákkal ismerkedhetsz meg, a mai fizika izgalmas problémáira kereshetsz választ, vagy bekapcsolódhatsz a legmodernebb elméleti fizikai kutatásokba is. Vizsgálhatsz például nanoáramköröket, tanulmányozhatod a DNS spektroszkópiai tulajdonságait, részt vehetsz műholdfejlesztésekben, fejleszthetsz lézereket, végezhetsz kvantumkémiai vagy részecskefizikai számításokat, foglalkozhatsz kvantum informatikával, fekete lyukakkal, vagy építhetsz akár gazdasági modelleket is. Már hallgatóként van lehetőség, hogy csoportjainkon keresztül részt vegyél nemzetközi kutatásokban is, a tudományos diákkör (TDK) pedig különleges lehetőséget biztosít, hogy tehetséges hallgatóként korán bekapcsolódj a kutatómunkába; BSc és MSc hallgatóink minden alkalommal számtalan díjat és különdíjat nyernek az Országos TDK konferencián.

Az intézeteinkben folyó kutatásokról további információkat találsz a kutatási hírek rovatban, illetve MSc képzés négy szakirányának (kutató fizikus, alkalmazott fizika, nukleáris technika és orvosi fizika) leírásában.

Személyes eszközök
Névterek

Változók
Műveletek
Navigáció
Hírek és linkek
Szak- és kutatási irányok részletesen
Eszközök